Oldal kiválasztása

Miért nem érdemes olcsó napelemekkel foglalkozni?

Sze 30, 2018

Gyenge minőségű anyagok beépítése

A gyártási költségeket a napelemek, inverterek tekintetében úgy is lehet csökkenteni, hogy silányabb minőségű alapanyagokat használnak vagy a dolgozók bérein spórolnak. Viszont ha olcsóbb, rosszabb minőségű anyagok kerülnek be az elemek gyári összeszerelésénél, akkor a költségek ugyan csökkenni fognak, de a rendszer teljesítménye és megbízhatósága megkérdőjelezhető lesz.

Gyártási hanyagság

Van ilyen! Azoknál a vállalkozásoknál fordul elő, ahol olcsóbb gyártósorral dolgoznak vagy a gépek egyszerűen nem megfelelőek a minőségi termékek előállításához. Ezt Ön is le tudja ellenőrizni: a napelemeken lévő hanyag illesztések/forrasztások árulkodóak lehetnek…

Bizonytalan tulajdonosi háttér

Mi ezzel a gond?
Ön elhinné egy névtelen gyártónak, hogy 10 év múlva is a piacon lesz vagy 9 év múlva fogja teljesíteni a garanciális kötelezettségét? Mi nem hisszük el!

Forró pont, kialakulásának a lehetősége a felszerelendő napelemek esetében

A napelemek működés közben melegszenek és hőt termelnek. Ezért nagyon fontos a gyártás utáni minőségellenőrzés! Minden gyártó próbál nagy hangsúlyt fektetni erre, igyekszik megfelelni a minőségi előírásoknak. Azon cégek viszont, akik biztos háttérrel rendelkeznek, többet fektetnek az ellenőrzéshez szükséges gépekbe/eszközökbe, munkatársaik képzésébe megbízhatóbbak is! Az ő termékeik garantáltan minőségiek, hosszú távon használhatóak.