Oldal kiválasztása

Mibe fektesd lakástakarék pénzed, hogy továbbra is hozamot termeljen?

okt 20, 2018

Sok ismerősünk panaszkodott rá az elmúlt napokban, hogy milyen nagy dilemmába kerültek a lakástakarékban összegyűlt pénzükkel. Sokan nem konkrét célra, inkább csak a nagyon kedvező hozam miatt választották a lakástakarékot, így most elég tanácstalanok mibe fektessék 1-2 hónapon belül lejáró megtakarításukat.

Mik lehetnek a felhasználási területek?

  • lakásvásárlás
  • hiteltörlesztés
  • korszerűsítés

Első, összevetve a lakástakarékok szerződéses összegeit, és az elszállt ingatlanárakat, nem a legreálisabb megoldás. Pláne, hogy ideális befektetési ingatlant találni 1-2 hónap alatt szinte lehetetlen.

A hitel előtörlesztés már sokkal kézenfekvőbb, de mint ahogy fentebb írtuk, akik nem konkrét célra tettek félre, valószínűleg nem rendelkeznek hitellel.

Marad tehát a felújítás, korszerűsítés.

És itt jön a következő fontos kérdés?

Mit korszerűsítsünk?

Az utóbbi években egyértelműen az energiahatékonyság növelése vált a legnépszerűbb területté.

Miért?

Mert ez egy duplán barátságos befektetés.

Barátságos a pénztárcával, hiszen minél korszerűbb egy otthon, iroda, vagy üzlet energetikai rendszere, annál kevesebb a fűtés számla.

Emellett barátságos a természettel is, hiszen, amit nem fogyasztunk el, azt meg sem kell termelni.

És van még valami!

Azt viszonylag kevesen tudják, hogy ma már csak a zöld energiát is használó ingatlanok kaphatnak AA energetikai besorolást, tehát egy energetikai korszerűsítéstől nem csak a közérzetünk, de ingatlanunk értéke is jelentősen javul.

Nézzünk is 3 konkrét, gyorsan és hatékonyan megvalósítható beruházási lehetőséget:

  1. Napelem felszerelés, mellyel a villamosenergia költség akár 0 Ft-ra csökkenthető. Napelem ma már szinte bármilyen épületre felszerelhető, és a beépítésben nem jelent gondot az sem, hogy hamarosan beköszönt a tél.
  2. Komplex hűtő-fűtő klíma rendszer beszerelés, mellyel az esetek jelentős részében teljesen kiválható akár a gáz, akár a vegyestüzelési rendszer. Ha már régóta tervezed, hogy az egyre forróbb nyarak enyhítésére klímát szereltetsz be, érdemes elgondolkodni egy ilyen berendezésen. Ezzel ugyanis nem csak a hűtést, de egy korszerűbb fűtési megoldást is megvalósíthatsz otthonodban. Komfortosabb, esztétikus, hatékony, praktikus megoldás, mely akár távolról is vezérelhető, így a modern, okosotthon megoldásokat kedvelőknek kimondottan jó választás lehet.
  3. Elektromos fűtésrendszer kiépítése, mely napelemmel kombinálva a legköltséghatékonyabb fűtési rendszer. Amellett, hogy igen esztétikus, gyorsan, szinte teljesen bontás nélkül kiépíthető, hiszen nem igényel csövezést.

 

Ha tehát lakástakarék számládon összegyűlt pénzed a fentiek valamelyikébe fekteted, a korszerűsítéssel járó megtakarítást, és értéknövekedést, hónapokon belül érezheted, mellyel így további hozamot érhetsz el.

Ha szeretnél többet megtudni korszerű, Smart Napelemes, és elektromos fűtési megoldásainkról, és a lakástakarék összeged felhasználásának legmegtérülőbb módjáról, kérd INGYENES konzultációnkat.